Priima apteekki Iisalmi

Palvelut

Ihalaatiohoidon tarkistus

Inhalaatiohoidon tarkistus sopii kaikille inhalaatiolääkkeitä käyttäville, erityisesti astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastaville.  Apteekissa tehtävä inhalaatiohoidon tarkistus auttaa käyttämään inhaloitavaa lääkettä oikein ja opastaa huolehtimaan suun hyvinvoinnista lääkkeen käytön yhteydessä. Näin lääkkeeseen liittyvät haittavaikutukset vähenevät ja lääke tehoaa varmemmin.  Palvelussa tarkistetaan oikea inhalaatiotekniikka, laitteiden oikea käyttöönotto, puhdistus ja säilytys. Palvelun yhteydessä asiakas saa kirjalliset ohjeet inhaloitavien lääkkeiden käytöstä. Palvelun hinta on 12 euroa. Suosittelemme ajanvarausta.

Lääkkeiden annosjakelu

Toimitamme asiakkaan säännöllisessä käytössä olevat lääkkeet kahdeksi viikoksi kerrallaan annospusseihin jaeltuna. Toiminta parantaa potilasturvallisuutta, sillä sen yhteydessä tehtävä interaktiotarkastus voi ehkäistä vakavia haittoja. Annosjakelu tuo myös säästöjä lääkekuluihin. Kysy lisää annosjakelun eduista ja hinnasta apteekista.

Lääkehoidon tarkistus

Lääkehoidon tarkistus palvelu sopii asiakkaalle, joka haluaa tarkistaa kokonaislääkityksensä sopivuuden, mahdolliset yhteisvaikutukset tai haittavaikutukset sekä päällekkäislääkityksen.

Asiakas toimittaa apteekkiin tiedot kaikista käyttämistään lääkkeistä. Apteekki tarkistaa lääkityksen ja antaa suosituksia lääkkeiden ottoajankohdista, mahdollisista lääkitysten ongelmista ja kertoo yhteisvaikutuksista. Asiakas saa kirjallisen yhteenvedon, joka sisältää merkittävimmät käytännön ohjeet sekä huomiot omaan lääkitykseen liittyen. Palvelun hinta on 45 euroa

Lääkkeenoton muistutuspalvelu

Lääkkeenoton muistutuspalvelu vähentää lääkkeiden oton unohduksia ja varmistaa lääkehoidon onnistumisen.  Lääkemuistuttaja hälyttää äänimerkillä ja valolla aina silloin, kun on aika ottaa lääkkeet. Lääkkeenoton muistutuspalvelu sopii erityisesti paljon lääkkeitä käyttäville, iäkkäille, muistiongelmista kärsiville, kuuriluonteoisten lääkkeiden käyttäjille ja esim. annosjakeluasiakkaille.  Kysy palvelusta apteekista. Palvelun aloitusmaksu on 17 euroa ja uudelleenohjelmointi 10 euroa.

Lääkevalmistus

Apteekissamme valmistetaan esimerkiksi annosjauheita, liuoksia ja lääkevoiteita. Meillä on myös mahdollisuus hankkia valmistettavia tuotteita sopimusvalmistuksena toisesta apteekista.

Lääkehoidon yhteisvaikutusseuranta

Yhteisvaikutukset tarkastetaan automaattisesti Priima apteekista toimitettujen reseptilääkkeiden osalta. Itsehoitolääkkeet tarkastetaan asiakkaan pyynnöstä.  Yhteisvaikutusseuranta edellyttää ostosten keskittämistä Priima apteekkiin.

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä eikä niitä pidä käyttää tai heittää pois normaalijätteen mukana. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi. Tabletit ja kapselit voi palauttaa ilman päällyspakkauksia esim. muovipussissa ja nestemäiset lääkemuodot alkuperäispakkauksissa.

Elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet) pitää erotella muista lääkejätteistä ja palauttaa alkuperäispakkauksissa. Ruiskut ja neulat tulee pakata esim. muovi- tai lasipurkkiin. Lääkepakkauksista pitää poistaa henkilötiedot. Tuomalla lääkejätteet apteekkiin autat suojelemaan ympäristöä ja estät etteivät esim. lapset pääse niihin käsiksi.

Kotiinkuljetuspalvelu

Toimitamme pyynnöstä lääkkeet suoraan asiakkaan kotiin. Apteekin lähialueille kuljetus maksaa 5 euroa ja yli 12 kilometrin päähän 0,43 euroa/km.

Nouda ilmainen Terveydeksi-lehti apteekista

Terveydeksi-lehti on Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmainen asiakaslehti. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Hae ilmainen lehti apteekista!

Reseptien uusinta

Apteekin kautta voi uusia paperisia ja sähköisiä reseptejä.  Yksityislääkäreiden reseptejä uusimme puhelimitse.  Säilytämme pyynnöstä reseptit apteekissa. Apteekki ei peri uusimisesta maksua.

Schengen-todistus

Matkustettaessa ulkomailla tulee lääkkeiden lisäksi olla mukana reseptit tai eReseptien potilasohjeet. Jos kyseessä on pkv- tai huumausaineita sisältävä lääke, tarvitaan Schengen-maissa myös apteekista saatava Schengen-todistus. Esitä apteekissa matkalle mukaan otettavat lääkkeet, niin apteekki neuvoo, tarvitaanko niiden osalta Schengen-todistusta. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Todistusta varten tarvitset matkustusasiakirjan (passi tai henkilökortti). Todistuksen hinta on 10 euroa.